به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم آئین سپاس از گنجوی که به همت موسسه توسعه تصویر شهر و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد، احمدرضا درویش، بهمن فرمان آرا، ناصر تقوایی، رضا کیانیان، رسول صدرعاملی، محمدمهدی عسگرپور، سیامک شایقی، مینو فرشچی، غلامرضا موسوی، ابوالحسن داودی، نازنین مفخم، حسن حسندوست، هوشنگ گلمکانی، بیژن امکانیان، رامین محسنی و ... حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم فرمان آرا درباره گنجوی گفت: "در طول عمرم آشنایان زیادی داشتم اما تعداد کمی از آنها دوست من به شمار می روند. عباس گنجوی یکی از این افراد است. من و او یک ارتباط کاری مستمر با یکدیگر داریم. گنجوی تدوینگر تمام کارهای من در سینماست. در سینما کلمه دوست به گونه ای خیلی دستمالی شده و اگر شما یک دوست واقعی در سینما دارید باید قدرش را خیلی بدانید."
وی در ادامه افزود: "هر وقت فیلمنامه جدیدی را به گنجوی می دهید روز بعد حتما با شما تماس می گیرد یا به سراغتان می آید و درباره آن با شما صحبت می کند. همه شما اهالی سینما می دانید وجود این دوستان در مملکتی که کار تیمی در آن معنا ندارد چه موهبتی است. من علاوه بر کار کردن با او شاهد ازدواج و بزرگ شدن بچه هایش بودم. کسی در سینما نیست که از دوستی ما خبر نداشته باشد. او یک حرفه ای درجه یک است و عزت نفس را به هیچ چیز نمی فروشد."
این کارگردان سینما در ادامه بیان کرد: "گنجوی هرگز دربند روابط عمومی نبوده. برای من جالب است که بهرام دهقانی که در سال تعداد زیادی فیلم تدوین می کند چکونه توانسته فیلمی درباره عباس گنجوی بسازد. به همین دلیل از وی تشکر می کنم. از توجه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به هنرمندان برای برگزاری چنین مراسمی تشکر می کنم. امروز روز عباس گنجوی و به خصوص روز بهرام دهقانی است."
در ادامه این مراسم ناصر تقوایی کارگردان برجسته سینما درباره گنجوی گفت: "گنجوی بین ما و شما مشهورتر از آن ست که ما و دیگران درباره آن صحبت کنیم. نسل جوان ما درباره اینها چیزهایی شنیده، اما بخشی مهم از کار آنها را ندیده اند. متاسفانه بخشی مهم از این کار ناپدید شده است. نسل جوان از دیدن بخشی مهم از تاریخ این کشور محروم شده اند که ناراحت کننده است."
وی با اشاره به تجمع اعتراض آمیز اهالی سینما افزود: "رسیدگی به توزیع غیرقانونی و قاچاق فیلم در شرایط فعلی سینما امر درستی است. اما هرگز کسی از فیلم های تاریخ سینمای ایران که ناپدید شده یا به گونه ای دیده نشده اند صحبت نکرده است. سرمایه هایی که در تولید این فیلم ها استفاده شده و هرگز حتی مجالی برای اکران پیدا نکرده اند، حالا وارد بازار قاچاق شده اند."
جواد طوسی هم دیگر سخنران مراسم تقدیر از گنجوی بود که گفت: "اگر بپذیریم مقوله تدوین یک کار کاملا مکانیکی است یکی از صاحب سبک ترین افراد در این حوزه را می توان عباس گنجوی خواند. گنجوی یک پسزمینه خانوادگی در حوزه هنر دارد و با داشتن یک ارتباط صمیمانه با شغل پدر (عکاسی) توانسته کاملا عرصه های مختلف سینما را با یک نگاه شاعرانه و حرفه ای بپیماید."
درویش هم گفت: "برای من توفیق بزرگی است که امروز در خدمت شما هستم. امروز حضور من در این نشست هیچ دلیلی نیاز نداشت. من برای عباس گنجوی اینجا هستم. دلیل حضور من در اینجا عباس گنجوی است که نقش مهی در سینمای ایران و فیلم های من داشته است. من در ابتدای فیلمسازی همیشه دغدغه ام این بود که چگونه با اعتماد به نفس کار کنم. اما تجربه این بزرگان در سینما به من کمک های زیادی کرد. در شروع کارهایم در ابتدا مرحوم روح الله امامی و بعد گنجوی به من کمک کردند."
وی ادامه داد: "من از این هنرمند درس های بسیاری آموختم. ما فیلمسازان در مرحله تدوین می خواهیم تدوینگران به فیلم های ما احترام بگذارند و من این را در گنجوی دیدم. هیچوقت یاد ندارم که در اتاق تدوین دست به میز مونتاژ بزنم. اتاق تدوین منزلتی دارد. حضور این عزیزان برای سینمای ایران افتخار بزرگی است و امیدوارم سایه ایشان بر سر سینمای ایران برقرار باشد."
در ادامه گنجوی با تشکر از حضور هنرمندان در مراسم تقدیر از وی گفت: "من از دهقانی پوزش می خواهم. امشب شب من نیست، امشب شب گلی همسر من است که با صبوری و مهربانی در این سال ها با من بود. البته شب دو پسر دیگرم و دوستانی که با هم آموختیم. دوستانی مانند تقوایی، فرمان آرا، کیمیایی، نعمت حقیقی و ... که موجب ماندگاری من شدند."
وی در ادامه افزود: "جایی که من متولد شدم، مدرسه ای که می رفتم، عکاسخانه پدرم، سینمایی که در جوانی رفتم و نمی دانم روش عکاسی پدر بود که من را کم کم وارد سینما کرد. من در سینما یک خلوت برای خودم پیدا کردم. این خلوت من یک اتاق نیمه تاریک و یک پنجره نیمه روشن بود. من در این پنجره با خیلی ها حرف می زدم."
پس از صحبت های گنجوی با حضور تقوایی، درویش، صدرعاملی و عسگرپور از گنجوی، دهقانی، رضا شیروانی و رضا مهنا تدوینگر و تصویربردار فیلم مستند "تدوین: عباس گنجوی" تقدیر شد. دهقانی درباره ساخت این فیلم گفت: "من فیلمساز نیستم و نمی خواهم فیلمسازی را ادامه دهم. امیدوارم بتوانم هیشه تدوین را ادامه دهم. این فیلم تنها ادای احترام من به این پیشکسوت سینمای ایران بود." پس از صحبت های وی فیلم "تدوین: عباس گنجوی" به نمایش درآمد.
نظر شما